Smanjenje intervala sleđenja na liniji broj 534 celodnevno ?

Napisao Administrator
utorak, 25 mart 2014 18:13

PITANJE:

Primedba putnika na rad linije broj "534":

Poštovani,

Molim Vas da nama građanima Lipovice pomognete u rešavanju problema oko rada linije broj "534", koji saobraća od Ceraka do Ripnja. Vremenski interval nailaska vozila je 50 min. što je nedovoljno za veliki broj đaka, radnika i penzionera. To nam je jedina povezanost i veza sa gradom. Na toj dugoj relaciji, koja je preko 20 kilometara, saobraćaju samo 2 vozila, koja su realno u dotrajalom i lošem stanju. Od dana 11.3.2014 ubačeno je još jedno vozilo, koje saobraća samo u špicu, i to dva sata u ranim jutarnjim časovima i popodnevnim od pola 4 do pola 6. To je nedovoljno, jer deca koja završe školu, pritom autobus polazi sa početne stanice baš kad se oglasi školsko zvono, moraju čekati sledeći polazak, koji je u večernjim terminima na 50 min. Čekajući autobus na mračnoj ulici izloženi su raznim opasnostima, pedofilima, narkomanima,...

Molim Vas, kao majka dvoje maloletne dece, da razmotrite naše zahteve, i da taj vremenski interval nailaska vozila, podesite i skratite, tj. da tom trećem vozilu produžite rad u večernjim časovima bar do 19:30h.

Unapred zahvalna i nadam se vašem razumevanju, Radmila Jovanović.

ODGOVOR nadležnih:

Poštovani,

Direkcija za javni prevoz je na liniji br. 534 u periodima jutarnjeg i popodnevnog vršnog opterećenja tzv. špica uvela dodatno vozilo čime je smanjen interval sleđena na 33 minuta, a van tog perioda interval sleđenja ostao je nepromenjen 50 minuta.

Zbog dodavanja novog vozila pomereni su do tada važeći polasci, pa tako nema polazaka u 17:50 i 18:40, ali ima u 17:30 i 18:20 s tim da su zadržani isti intervali sleđena nakon 17:30.

Usled privremenog finansiranja kojim su budžetska sredstva ograničena i svedena na minimum potreban za funkcionisanje, nije moguće obezbediti da vozilo radi celodnevno.

Direkcija za javni prevoz će u narednom periodu pratiti situaciju na liniji br. 534, i kada se steknu uslovi razmotriti mogućnost celodnevnog angažovanja vozila.

Srdačan pozdrav
Direkcija za javni prevoz

Zahvaljujemo Direkciji za javni prevoz grada Beograda na poslatom odgovoru.

...