Prijava - Primedba na rad vozača (Linija: 704 / datum: 26.07.2016.)

Napisao Administrator
petak, 29 jul 2016 17:35

PRIJAVA:

Poštovani,

Ukazujemo Vam na primedbu putnika koja se odnosi na rad vozača u vozilu garažnog broja "410", dana 26.07.2016., autobuska linija broj "704". Putnik navodi da je vozač vozilom upravljao neprilagođenom brzinom. Molimo Vas da u cilju opšte bezbednosti saobraćaja i putnika u javnom prevozu, kao i kvaliteta usluge prevoznika GSP "Beograd", prijavu prosledite nadležnoj službi kako bi se navodi putnika proverili i po potrebi preduzele neophodne mere.

Prijava putnika u celini:

"Malopre sam se vozio sa 704-om i bio sam u 15:37 na okretnici Zemun Polje, jer sam čekao polazak u 15:39. Njega u 15:39 nije bilo. Pomislio sam da je otišao ranije, što nije u redu. Ali, u 15:41 je na stanicu Franje Krča doleteo dotični autobus sa natpisom 704. Njemu je trebalo manje od 30 sekundi do okretnice. Samo je izbacio putnike i otišao na okretnicu. Posle 5 sekundi, on je stigao na početnu, iako je umalo koliko je vozio brzo zgazio jednog čoveka, on se nije obazirao. Ušli smo u autobus, i on je toliko brzo vozio, da je na raskrsnici na centru Zemun polja zakočio tako nenormalno. Plus, ceo put je do Zelenog Venca vozio 70 na sat, a kočio za manje od 3 sekunde. Pritom je otvarao vrata dok je još bio u pokretu. Još da bude gore, kod Coca-Cole je prošao kroz čisto crveno na semaforu, ogromnom brzinom. Isto tako i kod njegovog pogona u Dunavskoj, i posle kod Pošte u Zemunu. Ne zanima me što on kasni, treba da vozi po propisima. On vozi nas ljude, a ne krompire ili piliće. Voleo bih da se sazna ime vozača, jer stvarno je moglo da dođe do udesa. Reč je o autobusu garažnog broja 410. 26.7.2016. Hvala unapred."

ODGOVOR nadležnih:

Poštovani,

Saglasno informacijama nadležne organizacione celine preduzeća - Saobraćajnog pogona "Zemun", nadležne stručne službe su izvršile detaljnu proveru navoda iz prigovora putnika, i u skladu sa dostavljenim podacima, identifikovan je vozač koji je dana 26.07.2016. godine u vreme oko 15:39 časova upravljao vozilom garažnog broja A-410 na liniji javnog prevoza "704".

Detaljnom proverom podataka iz sistema za daljinsko praćenje vozila, uvidom u tahografski list vozila za dan 26.07.2016. godine, pregledom video-zapisa u kritičnom periodu i na osnovu pisane izjave vozača, utvrđeno je da nije došlo do prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, da se vozač zaustavljao na svim stajališnim mestima i na propisan način izvršio prijem i otpremu putnika, da je poštovao svetlosnu saobraćajnu signalizaciju i da nije bilo naglih, odnosno forsiranih kočenja. Takođe, vozač je polazak sa terminusa "Zemun polje" započeo u vreme predviđeno važećim redom vožnje ove linije za radni dan.

Napominjemo i da nenajavljenom kontrolom rada vozača izvršenom dana 27.07.2016. godine nije utvrđena nepravilnost u radu koja se odnosi na gore pomenute segmente.

Imajući u vidu da je vozilo garažnog broja 410 autobus starije generacije, odnosno jedno od najstarijih vozila u sastavu voznog parka Saobraćajnog pogona "Zemun", koji u odnosu na vozila novije generacije stvara znatno veće vibracije i buku, moguće je da ta činjenica kod putnika odaje utisak da se vozilo i pri dozvoljenoj brzini kreće mnogo većom brziom.

Sa vozačem je obavljen razgovor i uzeta pisana izjava, u kojoj je negirao navode iz prigovora i bio iznenađen takvim navodima putnika. Prema informacijama neposrednog rukovodioca saobraćaja, vozač koji je upravljao vozilom je zaposleni koji nije sklon incidentima, poseduje odlične radne karakteristike i poverene poslove i radne obaveze izvršava na vreme i profesionalno.

Uzimajući u obzir sve navedeno, kao i da su stručne službe izvršile detaljnu proveru i opsežne mere u cilju ispitivanja svih navoda prigovora putnika, isti ne možemo prihvatiti kao osnovan. Žao nam je zbog utiska koji je putnik stekao koristeći vozilo gradskog prevoznika, ali nam nije poznato kako je do toga došlo, obzirom da i snimak sa video-nadzora koji je detaljno pregledan pokazuje upravo suprotno od navoda prigovora.

S poštovanjem, JKP GSP "Beograd".

Zahvaljujemo predstavnicima GSP-a "Beograd" na poslatom odgovoru.

...