[Predlog] Za uređenje autobuskih stajališta u zoni Železničke stanice Zemun Polje

FacebookTwitter

Napisao Goran
nedelja, 17 mart 2013 17:02

 Update 

  • 17.03.2013 - Predlog prosleđen nadležnima u Direkciji za javni prevoz grada Beograda

Sobzirom da trenutno postoji objedinjeno stajalište u zoni Železničke stanice Zemun Polje za autobuske linije broj "708" i "709" za oba smera kretanja, česte su situacije da su putnici zbunjeni, a dolazi i do situacija da putnik uđe u vozilo koje ne saobraća u željenom smeru.

Stim u vezi, upućen je predlog za drugačiju organizaciju stajališta u ovoj zoni, odnosno uvođenje reda u funkcionisanje linija u zoni pomenutog stajališta.

Prema predlogu jedno od mogućih rešenja bilo bi da se u ovoj zoni naprave dva stajališta, jedno na kojem bi se vozila zaustavljala kada se kreću u smeru terminusa "Novi Beograd" (708), odnosno terminusa "Zemun (Novi grad) (709) (npr. lokacija postojećeg stajališta) i jedno koje bi se nalazilo na slobodnom prostoru kada se vozila polukružno okrenu, na kojem bi se zaustavljala vozila koja saobraćaju u smeru terminusa "Zemun Polje" (708) (709).

Stajališta bi bila propisno obeležena i sadržala informacije o smeru kretanja sobzirom na specifično kretanje vozila javnog prevoza u ovom delu.

Ovakvim rešenjem putnik bi znao gde staje autobus za željeni smer, bezbednost bi bila povećana (nema pretrčavanja i trčanja za vozilom), vozač bi bio rasterećen obaveza stalnog obaveštavanja u kom smeru se vozilo kreće, a izbegle bi se i neželjene konfliktne situacije. Jednom rečju, uvodi se red u funkcionisanje linija i zaustavljanje na propisanim stajalištima koja su vidno obeležena i ne dovode do zbunjenosti putnika.

Predlog poslao:

Goran Petrović (busevi.com)

[busevi.com]

Komentari   

 
+2 #2 Urkeee 26-06-2014 12:15
Predlog je prosledjen direkciji. Zasto se ne realizuje?
Citat | Prijavi administratoru
 
 
+1 #1 Лаки 04-04-2014 19:17
Обавезно!

Имам једну анегдоту. Вратио се ја БГ:возом и чекам бус за ЗП. Долази 708. Одмах иза њега иде 709! Рачунам — 709 за нијансу брже стиже до последње, па ћу њиме. Али — иза те 709 иде још једна 709! Како је могуће да буквално у истом тренутку наиђу три аутобуса??? Одлучујем да уђем у прву 709 (био зглобни :)) ). Кад оно — иде за Земун! А она друга два што су тад наишла иду за ЗП! И нисам био једини који је ту ушао, још троје ушли са мном. После се начекасмо другог буса...
Citat | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Molimo Vas da kod pisanja komentara, davanja predloga ili pritužbi na funkcionisanje linija budete što precizniji sa podacima - komentari koji su nerazumljivi, ne sadrže potrebne podatke ili sadrže netačne podatke neće biti objavljeni. Upozoravamo Vas da rasprave ne vode rešenju ni jednog problema, već samo konstruktivni predlozi, dijalog i razumevanje, i molimo Vas da to imate u vidu. Bilo kakva vrsta vređanja, političke diskusije, neće se tolerisati i takvi komentari biće obrisani. Ukoliko primetite neprikladan komentar molimo Vas da nas obavestite klikom na link "Prijavi administratoru". Ocenjivanje komentara dozvoljeno je samo registrovanim posetiocima. Upotreba više različitih korisničkih imena prilikom pisanja komentara, odnosno pisanje različitih komentara sa više različitih imena nije dozvoljeno i sledi automatska zabrana pisanja komentara. Upotreba isključivo velikih slova nije dozvoljena.

Sigurnosni kod
Osveži