[Predlog] Molba za ponovno uspostavljanje linije 301

FacebookTwitter

Napisao Sole
četvrtak, 27 februar 2014 16:52

Lokacije stajališta (linija 301)Lokacije stajališta (linija 301)

Zahtev opšine Grocka za vraćanje linije 301 koji je podnesen Privremenom veću:

MOLBA ZA PONOVNO USPOSTAVLJANJE LINIJE 301

Podsećamo da je linija 301 Vukov spomenik - Grocka privremeno ukinuta 1995. godine zbog pretvaranja jedne deonice Bulevara oslobođenja u pešačku zonu. Tu ulicu je linija koristila kao kružnu okretnicu. Po popisu iz 1991. godine , selo Grocka je imalo 7420 stanovnika , dok je po popisu iz 2011. taj broj 8233 stanovnika. Predlažemo da se linija 301 ponovo uspostavi ne samo zbog porasta broja stanovnika već i zbog drugih parametara koji se navode u daljem tekstu.

  • Predlažemo liniju 301 Cvetkova pijaca - Brestovik.

OBRAZLOŽENJE

Gradski terminus na Cvetkovoj pijaci se predlaže iz tehničkih razloga. Terminusi Konjarnik , Šumice , i Ustanička imaju popunjene kapacitete i ne mogu podržati dodatnu liniju , dok terminus Cvetkova pijaca , koristi samo linija 309. Periferni terminus u Brestoviku predlažemo iz prostorno - urbanističkih razloga. Po prostornom planu Gradske opštine Grocka usvojenom 2012. godine , selo Grocka je planirano kao urbani centar za naselja Begaljica , Zaklopača i Brestovik. Prostorni plan u potpunosti prati višegodišnje realno stanje na terenu. Takav plan nije ispraćen i vezama javnom saobraćaju koje su neophodne za implementaciju prostornog plana.

Takođe , selo Brestovik , koje je po popisu iz 2011. godine imalo 1076 stanovnika , neadekvatno je povezano javnim prevozom. U samo naselje ulazi samo jedna linija ITS2 sistema sa samo jednim polaskom dnevno. Ostale linije ITS2 sistema , od kojih linija 351 Šumice - Dražanj ima najbolji takt , od 60 minuta , prolaze krajnjim obodom naselja što znači da je za 85% stanovnika Brestovika najbliža stanica javnog prevoza udaljena više od 1000m pešačenja.

Da bi se poštovao prostorni plan , potrebno je da javni prijevoz za stanovnike Brestovika bude u istom tarifnom sistemu kao i naselje Grocka. Sem benefita za naselje Brestovik , novom trasom linije 301 se javnim prevozom pokriva cela istočna strana naselja Grocka , gde se od 1995. godine broj stanovnika povećao 5 puta , a otvorene su i fabrika drvne industrije "Nova Šumadija" kao i turističko - ugostiteljski objekt na vodi "Mala oasa" te je potreba za saobračajnim vezama izuzetno povećana.

PREDLOG LOKACIJA NOVIH STAJALIŠTA

Na novoj trasi od stajališta "Šumadinska" do ulaza u naselje Brestovik predlaže se uspostavljanje 2 nova stajališta , „Nova Šumadija" , u neposrednoj blizini istoimene fabrike i „Dr. Aleksandra Kostića".

  • Stajalište „Nova Šumadija" je neophodno zbog radnika koji žive u obližnjim naseljima i koji su prisiljeni pešačiti preko 1500m do najbliže stanice javnog prevoza duž izuzetno opasne deonice Smederevskog puta. 
  • Stajalište „Dr. Aleksandra Kostića" je neophodno jer ka njemu gravitira celo naselje koje se formiralo duž te ulice. 
  • Stajalište Brestovik / vikend naselje / već postoji unutar ITS2 sistema.

Deo predložene trase (linija 301)Deo predložene trase (linija 301)

Zbog loše rešene raskrsnice na ulazu u Brestovik i upitne mogućnosti okretanja autobusa u centru naselja predlažemo korištenje konfiguracije ulica u naselju za kružnu okretnicu (na isti način je do 1995. godine u Grockoj okretala linija 301).

Trasa bi umesto da ulazi u Brestovik ulicom Miće Stoiljkovića (kao lastina linija) , nastavila trasom Smederevskog puta koristeći postojeće stajalište „Brestovik /raskrsnica/" , a zatim novo stajalište „Maršala Tita" , takođe na Smederevskom putu , neposredno pre nego što bi ušla u selo istoimenom ulicom sve do terminusa u centru naselja , gdje postoji veliki kružni tok koji se može iskoristiti kao terminusno stajalište. Linija bi napustila selo ulicom Miće Stoiljkovića i po izlasku na Smederevski put koristila postojeće stajalište „Brestovik /raskrsnica/" , a dalje gore predloženom trasom s predloženim stajalištima.

Raspored stajališta u naselju Brestovik je predložen imajući u vidu tehničke mogućnosti koje je propisala Direkcija za javni prijevoz , kao i ravnomernu pokrivenosti što većeg broja stanovnika naselja.

TRASA I INTERVAL

Predlaže se da linija 301 bude delomično u ekspres režimu , čime se štedi vreme poluobrta za 15 minuta , što stvara uštedu od jednog vozila po liniji. To znači da linija ne bi koristila sva stajališta kroz naselja Mali mokri lug , Kaluđerica i Leštane , već samo bitne presedačke tačke: Put za Kaluđericu , Vinča /mlin/ , i Boleč /raskršće/. Sem vremenske i resursne uštede , ovim rešenjem se najduža linija ne opterećuje lokalnim putničkim tranzitom koji ostaje pokriven sa 6 linija gradskog prijevoza.

Od stanice „Boleč /raskršće /" linija bi koristila sva stajališta kao i linije 302 i 303 čime se pojačava frekventnost linija na tom potezu koji je danas nedovoljan.

Predlaže se uspostavljanje intervala od 30 minuta između polazaka kao maksimalnog za normalno funkcioniranje stanovništva a minimalnog koji ne opravdava eventualno smanjenje takta na liniji 302. Vreme poluobrta u špicu bi iznosilo 45 minuta. Za poštovanje reda vožnje i razumnog odmora vozača na krajnjim terminus , potrebno je za liniju angažovati svega 3 vozila.

Ocena predloga:

[Ocena predloga] 27.02.2014

Molba za ponovno uspostavljanje linije 301

Glasanje završeno! - četvrtak, 27.mart 2014 (01:00).

[Hvala: Sole]

Komentari   

 
-4 #3 Dr 05-11-2014 18:32
Smatram da je mesto oko cvetkove pijace pogresno, potrebna je veza ka gradu... Recimo okretnica 32, to bi bilo ok.
Citat | Prijavi administratoru
 
 
+10 #2 Luka I 06-03-2014 13:52
I treba vratiti liniju 301, neka radi svaki dan i vekendom, makar na pola sata, ljudi iz tog kraja Grocka - Brestovik imali bi bolju vezu sa centrom grada i rasteretili bi u velikoj meri 302.
Citat | Prijavi administratoru
 
 
+7 #1 sole 28-02-2014 22:46
Ne bi bilo loše da se ovo postavi na vidno mesto , tako da i kada se uđe u "Red vožnje" može da se vidi.
Citat | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Molimo Vas da kod pisanja komentara, davanja predloga ili pritužbi na funkcionisanje linija budete što precizniji sa podacima - komentari koji su nerazumljivi, ne sadrže potrebne podatke ili sadrže netačne podatke neće biti objavljeni. Upozoravamo Vas da rasprave ne vode rešenju ni jednog problema, već samo konstruktivni predlozi, dijalog i razumevanje, i molimo Vas da to imate u vidu. Bilo kakva vrsta vređanja, političke diskusije, neće se tolerisati i takvi komentari biće obrisani. Ukoliko primetite neprikladan komentar molimo Vas da nas obavestite klikom na link "Prijavi administratoru". Ocenjivanje komentara dozvoljeno je samo registrovanim posetiocima. Upotreba više različitih korisničkih imena prilikom pisanja komentara, odnosno pisanje različitih komentara sa više različitih imena nije dozvoljeno i sledi automatska zabrana pisanja komentara. Upotreba isključivo velikih slova nije dozvoljena.

Sigurnosni kod
Osveži