[VIDEO] Primedbe putnika na loše grejanje u vozilima javnog prevoza u Beogradu (01.2016)

FacebookTwitter

Napisao Administrator
sreda, 06 januar 2016 20:07

Ugradili smo internet, kamere, sateliti prate vozila, ali nema grejanja.

Broj prijava putnika na loše grejanje putničkog prostora u vozilima javnog gradskog prevoza u Beogradu znatno je povećan, a rešenje je jedino nabavka novih vozila, kažu nadležni.

Odgovor nadležne službe prevoznika GSP "Beograd"
Na svim vozilima JKP GSP ''Beograd" blagovremeno je sprovedena kontrola tehničke ispravnosti grejača i tom prilikom su evidentirani svi nedostaci, neispravnosti i nepravilnosti, a nadležne službe Sektora održavanja vozila su otklonile neispravnosti na većini vozila na kojima su nedostaci uočeni. Ulažemo maksimalne napore da ispravnost grejača i grejnih instalacija ne bude dovedena u pitanje, bilo da je u pitanju grejanje u vozačkom prostoru, bilo da je u pitanju grejanje u putničkom salonu, odnosno kupeu vozila.

Nažalost, u situacijama kada spoljne temperature u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima dostignu i -11 stepeni Celzijusovih, događaju se i otkazi u radu sistema za grejanje vozila. U takvim situacijama, saobraćajni radnici postupaju u skladu sa trenutnom situacijom, odnosno vozila se isključuju iz saobraćaja i povlače sa linija samo ukoliko rad linije na kojoj to vozilo radi nije ugrožen, odnosno kako saobraćaj ne bi trpeo, a većina takvih kvarova se otklanja u garažama saobraćajnih pogona po završetku vozila sa redovnim radom na liniji. Napominjemo da se svake večeri, bez izuzetka vrši pregled putnih naloga vozila i postupa po prijavama kvarova od strane vozača vezano za ispravnost i funkcionalnost grejanja, u sklopu noćnog pregleda vozila, i tada se pristupa otklanjanju pomenutih neispravnosti od strane stručnih lica Sektora održavanja vozila. Pored toga, prilikom noćnog pregleda vozila se takve neispravnosti takođe uočavaju i evidentiraju, a zatim vozilo upućuje na opravku na osnovu otvorenog radnog naloga dežurnog poslovođe.

Nadamo se da smo uspeli da Vam približimo postupak rada u saobraćajnim pogonima JKP GSP ''Beograd", i otklonimo svaku eventualnu sumnju da ne pridajemo značaju ovom pitanju, obzirom da je jedan od osnovnih kriterijuma komfora u našim vozilima u zimskom periodu upravo zagrejanost vozila, odnosno funkcionisanje sistema za grejanje. Nadalje napominjemo da su jedina odstupanja od gore navedenog moguća u situacijama kada vozilo nema fabrički ugrađeno grejanje (što je slučaj kod određenog broja autobusa proizvođača ''Ikarbus", čija je godina proizvodnje pre 2003. godine), kao i u situacijama kada je u pitanju kompleksniji kvar za čije otklanjanje je neophodno vozilo zadržati u garaži (u takvim situacijama se vozilo upućuje u saobraćaj sa evidentiranom neispravnošću zbog neophodnosti ostvarenja elemenata reda vožnje, kako putnici ne bi bili uskraćeni za ostvarivanje polazaka čime bi se stvorili dodatni problemi, s tim da se kvar otklanja u najkraćem mogućem roku ne dužem od dva do četiri dana) ili kada je neophodna zamena određenog dela kojeg u tom trenutku nema u magacinu saobraćajnog pogona, kada se isti trebuje iz glavnog magacina i distribuira u najkraćem mogućem roku.

Zahvaljujemo predstavnicima GSP-a "Beograd" na poslatom odgovoru.

[RTS] [GSP Beograd] [busevi.com]

Komentari   

 
#1 baljevac 09-01-2016 14:58
Samo da znate da ovo nije problem samo u gradskim linijama... Isti i jos gori slučaj je na prigradskim, bar na liniji 581. I Lasta i lazarevačka Lastra na ovu liniju šalju samo muzejske primerke autobusa. U ponedeljak 4.1.2016. Lastrino vozilo sa poslakom u 12 iz Lazarevca je putovalo vise od 2 sata do Beograda, u vozilu nije bilo grejanja uopšte, na podu autobusa i po prozirima je bilo leda, pa vi zamislile kako je bilo onima koji su izlazili na medjustanicama da ustanu i sačekaju da se autobus zaustavi. Pritom je vozač više puta stajao i tablom sa brojem linije gulio led sa sofersajbne i bočnih prozora... Pored toga na nizbrdici od Zarkova ka Čukaričkoj padini su pešaci išli brže po neočišćenom trotoaru nego autobus, iza autobusa se formirala ogromna kolana što drugih autobusa što privatnih vozila, a već dovoljno izmučeni vozač je na sve to komentarisao da mora tako jer mu ne rade dobro kočnice. Ako bilo ko na ovom sajtu ima uticaja, molim vas preduzmite nešto da se ova linija bar malo dovede u red, da se malo poboljsa kavalitet vozila, da se izbace nepotrebne stanice na kojima niko ni ne ulazi ni ne izlazi u ovaj autobus poput Rušnja i Lipovica zavod... a o drugim problemima da i ne govorim.
Citat | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Molimo Vas da kod pisanja komentara, davanja predloga ili pritužbi na funkcionisanje linija budete što precizniji sa podacima - komentari koji su nerazumljivi, ne sadrže potrebne podatke ili sadrže netačne podatke neće biti objavljeni. Upozoravamo Vas da rasprave ne vode rešenju ni jednog problema, već samo konstruktivni predlozi, dijalog i razumevanje, i molimo Vas da to imate u vidu. Bilo kakva vrsta vređanja, političke diskusije, neće se tolerisati i takvi komentari biće obrisani. Ukoliko primetite neprikladan komentar molimo Vas da nas obavestite klikom na link "Prijavi administratoru". Ocenjivanje komentara dozvoljeno je samo registrovanim posetiocima. Upotreba više različitih korisničkih imena prilikom pisanja komentara, odnosno pisanje različitih komentara sa više različitih imena nije dozvoljeno i sledi automatska zabrana pisanja komentara. Upotreba isključivo velikih slova nije dozvoljena.

Sigurnosni kod
Osveži