Izrada studije nove mreže prigradskih i lokalnih linija u Beograd (2016)

FacebookTwitter

Napisao Administrator
utorak, 17 maj 2016 21:07

Ažurirano:

Dopuna (06.09.2016):

Saobraćajni fakultet zadužen je za izradu studije mreže linija i definisanja potrebnih kapaciteta za prigradski i lokalni prevoz u Beogradu. Javna nabavka raspisana  je od strane Direkcije za javni prevoz grada Beograda 05.04.2016. , a ugovor je zaključen 17.05.2016.

Ispravka greške: "CIP" nije zadužen za izradu studije kako je predhodno bilo objavljeno.

Predhodno je Direkcija raspisala konkurs za dodelu linija prigradskog prevoza u Beogradu, a ugovor je zaključen 04.05.2016. sa prevoznikom "Lasta". Trenutno je predviđeno da ovaj ugovor bude na snazi do 30.09.2016.

Konkursna dokumentacija: Studija mreže prigradskih i lokalnih linija 1

[busevi.com]

Komentari   

 
#7 sole 07-03-2017 13:33
BG: Isplivali problemi, odlaže se nova autobuska

Beograd -- Izgradnja nove autobuske stanice na Novom Beogradu se pomera, što odlaže i raseljavanje postojeće BAS i "Lastine" stanice.

Odabrani izvođač je u petak trebalo da završi projektnu dokumentaciju za zgradu autobuske stanice, međutim, od Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda tražili su produženje rokova.

Novi datum za izradu tehničke dokumentacije pomeren je za maj, dok će celokupan posao biti završen umesto u julu, pet meseci kasnije - u novembru, pišu Večernje novosti.

U Odluci koju je pre pet dana donela Direkcija za gradsko građevinsko zemljište navodi se da je zahtev izvođača za produženje rokova opravdan.

Grupa domaćih preduzeća - Saobraćajni institut CIP, "Meta Balkan", "Geomehanika" i "Krip inženjering", predvođeni firmom "Bajvesen" iz Lazarevca, uslove za izradu tehničke dokumentacije dobila je sa zakašnjenjem. Takođe, naručilac posla nije na vreme izdao neophodan nalog, uputstva i odobrenja.

Osim toga, prilikom izrade Idejnog rešenja za pribavljanje lokacijskih uslova, projektant je naišao na niz problema, kao što su visinska kota objekta autobuske stanice, koja mora biti spuštena. I pozicija postojećeg vodovodnog i kišnog kolektora koja onemogućava povezivanje zgrade kako je predviđeno konkursnim rešenjem, jeste jedan od problema koji je usporio projektante.

Predviđeno je bilo da oni za sedam meseci otkako su uvedeni u posao urade projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju objekta autobuske stanice sa podzemnom garažom, peronskog prostora i staničnog trga sa pripadajućom infrastrukturom.

Planirano je da stanični objekat ima osnovne sadržaje neophodne za putovanje - informacije, kupovinu karata, toalet, garderobu, hol, pešačke staze do peronskog prostora, pasarele ka stajalištima javnog gradskog saobraćaja. Prolazi treba da budu prilagođeni za kretanje putnika sa prtljagom, opremljeni pokretnim trakama i liftovima. Javna garaža treba da ima najmanje 200 parking mesta u podzemnoj etaži. Potrebno je obezbediti i mesta za dolazne i polazne perone prigradskog, međugradskog i međunarodnog saobraćaja.

izvor: b92.net/.../...
Citat | Prijavi administratoru
 
 
#6 Dejan555 28-01-2017 12:18
Da li znate sta se desava sa sa ovom nazovi studijom?

Hoće li ikada biti izradjena i da li će ikada biti promena u prigradskom prevozu, ili sve ostaje ne promenjeno i narednih deset godina?
Citat | Prijavi administratoru
 
 
#5 Goran 06-09-2016 11:48
Citat milica mitrovic:
Ovo je netacna informacija, CIP nije zaduzen za ovu studiju, dobila sam odgovor iz CIP-a da oni ne izradjuju studiju za novu mrezu linija u prigradskom saobrćaju. Kakva je ovo manipulacija, i sta mute nadlezni u gradu i direkciji, to samo oni znaju.

U pravu ste, ispravljena je greška. Predhodno je bilo obaveštenje u medijima da je "CIP" dobio ovaj posao, ali ipak je u pitanju Saobraćajni fakultet u Beogradu koji izrađuje predmetnu studiju. Rok je 8 meseci, uz ostavljenu mogućnost produženja roka.
Citat | Prijavi administratoru
 
 
#4 milica mitrovic 06-09-2016 11:29
Ovo je netacna informacija, CIP nije zaduzen za ovu studiju, dobila sam odgovor iz CIP-a da oni ne izradjuju studiju za novu mrezu linija u prigradskom saobrćaju. Kakva je ovo manipulacija, i sta mute nadlezni u gradu i direkciji, to samo oni znaju.
Citat | Prijavi administratoru
 
 
+1 #3 Meljacanin 22-05-2016 16:29
На ком месту се предају примедбе и предлози пре самог почетка истраживања на терену, за квалитетан рад на овом послу?

Или ће се план радити у тајности и неквалитетно као за ИТС1 крајем 2014.?
Citat | Prijavi administratoru
 
 
+2 #2 18-ice putnik 18-05-2016 20:50
Lokalni prevoz čine linije JGP-a koje počinju i završavaju se na teritorijama gradskih opština Lazarevac (potez 100), Obrenovac (potez 900), Barajevo (potez 55xx), Sopot (44xx) i Mladenovac (41xx).
Citat | Prijavi administratoru
 
 
#1 Pedja78 18-05-2016 13:05
Ako moze ovo da se prevede, pa da nam se objasni sta to konkretno podrazumevva... o cemu se zapravo radi, sta tu zapravo znaci lokalni prevoz... Hvala.
Citat | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Molimo Vas da kod pisanja komentara, davanja predloga ili pritužbi na funkcionisanje linija budete što precizniji sa podacima - komentari koji su nerazumljivi, ne sadrže potrebne podatke ili sadrže netačne podatke neće biti objavljeni. Upozoravamo Vas da rasprave ne vode rešenju ni jednog problema, već samo konstruktivni predlozi, dijalog i razumevanje, i molimo Vas da to imate u vidu. Bilo kakva vrsta vređanja, političke diskusije, neće se tolerisati i takvi komentari biće obrisani. Ukoliko primetite neprikladan komentar molimo Vas da nas obavestite klikom na link "Prijavi administratoru". Ocenjivanje komentara dozvoljeno je samo registrovanim posetiocima. Upotreba više različitih korisničkih imena prilikom pisanja komentara, odnosno pisanje različitih komentara sa više različitih imena nije dozvoljeno i sledi automatska zabrana pisanja komentara. Upotreba isključivo velikih slova nije dozvoljena.

Sigurnosni kod
Osveži